Home
Mijn carriŤre
Mijn boeken
Contact

De synopsis - De inleiding - De inhoudsopgave

Rammelend van de huidhonger Synopsis

Knellende schoentjes leiden niet altijd tot crimineel gedrag of tot een verslaving. Dat bewijst het leven van RaphaŽl wel. Wel kan het in veel gevallen leiden tot een zoektocht naar balans.

Als baby had hij als jongste van acht kinderen niet geboren mogen worden, maar toen dit eenmaal in 1960 toch was gebeurd, werd hij in de eerste fase van zijn leven door zijn ouders voor enige maanden afgestaan. Nadat hij weer was teruggehaald, groeide hij op in een koud en autoritair jaren-veertig-gezin. Vaders wil was wet.

Na een jeugd waarin hij zowel door zijn ouders als door zijn broers en zussen emotioneel verwaarloosd werd, werd hij uiteindelijk op zestienjarige leeftijd in een pleeggezin geplaatst. In plaats van daar liefde te vinden, werd hij door zijn pleegvader seksueel misbruikt. Op zeventienjarige leeftijd besloot hij suÔcide te plegen, die nog maar net mislukte.

Na deze crises in zijn leven sloot hij zich aan bij een evangelische kerkgemeente met radicale ideeŽn. Zijn nog maar pas ontdekte homoseksualiteit moest hij afzweren om die geloofsweg ook te kunnen volgen. In de twaalf jaar die daarna volgden, trouwde hij en werd hij vader van vier kinderen. Hij werd directeur van de grootste evangelische ex-gay organisatie van Europa en een gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Weerstand tegen dit door hem begonnen werk leidde tot levensbedreigende situaties zoals brandstichting en een schietpartij.

Tegen de zware geloofsdruk in van zijn directe omgeving koos hij opnieuw voor zijn homoseksuele identiteit. Dit kostte hem alles wat in zijn leven belangrijk was. Uiteindelijk kwam hij ook dit weer te boven en bracht hij het tot gevangenisdirecteur en politiechef, open uitkomend voor zijn homoseksualiteit.

Op een heldere en chronologische wijze beschrijft RaphaŽl zijn gedachten en overwegingen die tot zijn keuzes leidden. Ontroering en humor wisselen elkaar af. Een eerlijk geschreven autobiografie met psychosociale aspecten. Universele gebeurtenissen zoals het overlijden van zijn ouders, worden aangrijpend beschreven. Indringend komt het contactverlies met zijn kinderen aan de orde. Actueel vanwege de huidige ontwikkelingen in onze maatschappij betreffende radicale geloofsopvattingen versus andersdenkenden. Hoewel de beschreven gebeurtenissen indrukwekkend zijn, leest het boek als een roman.<