Home
Mijn carričre
Mijn boeken
Contact

Mijn boeken


Rammelend van de huidhonger - Lone wolf of stille held - Media
Door op een van de hierboven staande links te klikken kunt u meer lezen over het betreffende boek. Tevens kunt u aldaar desgewenst zowel de synopsis, de inhoudsopgave als de inleiding van het boek lezen.

Door op de link 'Media' te klikken kunt u de diverse televisieprgramma's bekijken alwaar ik te gast was, zoals bijvoorbeeld bij 'Pauw en Witteman'.


Mijn laatst verschenen boek is:

'Lone wolf of stille held… jouw keuze'

over hoe je vanuit een achterstandspositie toch succesvol in het leven kunt komen te staan

Herostratos was een jonge Griekse man die brandstichtte in de Tempel van Artemis te Efeze. In zijn zoektocht naar roem besloot Herostratos omstreeks 20 juli in 356 voor Christus de tempel in brand te steken. De tempel was van marmer gemaakt en werd beschouwd als de mooiste van circa dertig gebouwen die de Grieken ter ere van de Godin van de jacht, het wild en de barende vrouw hadden vervaardigd. De tempel wordt ook gerekend tot een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid, met een statige 115 meter lengte en ondersteunt door pilaren van wel 18 meter hoog. Herostratos nam direct verantwoordelijkheid voor zijn daad en bekende het gedaan te hebben om eeuwige roem te verkrijgen. De Efezische autoriteiten besloten hem daarom niet alleen ter dood te veroordelen, maar stelden tevens een verbod in op het ooit nog noemen van Herostratos' naam, op straffe van de dood. Toch is Herostratos wel in zijn opzet geslaagd: bijna 2500 jaar later hebben we het nog over hem.

Als je als ongewenst kind werd geboren… Als je zonder eten op je kamer werd opgesloten… Als je in het pleeggezin seksueel werd misbruikt… Als je ouders het contact met je verbraken… Als je broers en zussen het contact met je verbraken… Als je binnen je kerkelijke gemeente je homoseksuele gevoelens moest onderdrukken … Als je ex-vrouw je kinderen met radicaal religieuze opvattingen manipuleerde… Als je kinderen als volwassenen het contact met je verbraken… lijkt er reden voldoende om je tot een lone wolf te ontwikkelen.

'Als de voor jou belangrijke mensen niet naar je verhaal willen luisteren, lijkt het wel of je de oren van de rest van de wereld nodig hebt om dit gemis enigszins te compenseren.'